Biedrība „Baltā māja”
2015. gada 1. decembris

„Aktīvi – zinoši – radoši” darbi biedrībā “Baltā māja”

   Biedrība “Baltā māja” īsteno projekta „Aktīvi – zinoši –radoši” (projekta līguma Nr. PKA/2015/14) ieviešanu. Projektu atbalstījis nodibinājums “Latvijas Kopienu iniciatīvu fonds”. Projekta mērķis ir sekmēt Līvānu novada kopienas saliedētību un dzīves kvalitātes uzlabošanos īstenojot izglītojošas un radošas iniciatīvas. Projekta ieviešana notiek no 2015. gada septembra līdz 2016. gada aprīlim.   

    Kopš projekta sākuma līdz šim brīdim īstenotas vairākas izglītojošas nodarbības par kultūras, literatūras, tradīciju, veselības saglabāšanas un uzturēšanas tēmām un vairākas labdarības akcijas, kopumā projektā iesaistīti vairāk nekā 100 dalībnieki.

    Tēmu dažādība iedvesmo – latviešu literatūras zelta stūrakmens Rainis, svinot viņa 150 gadu jubileju, bizness, un mūsdienīga uzņēmējdarbība, tās veidi un inovācijas nozarē, iespēja dzīvot savā saimniecībā “zaļāk”. Novembra izskaņā notika vēl viens izglītojošs pasākums par tēju pielietošanu skaistumā un veselības uzturēšanā. Decembris iemirdzēsies ar Ziemassvētku rotājumu darināšanu Baltajai mājai!

    Regulāri, ik nedēļu projekta ietvarā notiek ārstnieciskā vingrošana senioriem.

   Savukārt, rudens un ziemas sezonas sākums ir vainagojies vairākām labdarības akcijām, pateicoties izdomas bagātajai un talantīgajai rokdarbu meistarei Daigai Vilcānei īstenotas skaistas idejas akcijām. Akciju maratonu veiksmīgi iesāka drošo, unikālo atstarotāju darināšanas darbnīcas un dāvāšana senioriem svētku mēneša ietvaros Līvānos un novada pagastos, turpinājumā darinātas suvenīra sveces NVO dienai oktobrī, nupat pabeigts darbs pie filcētu piespraužu darināšanas dekoratīviem spilventiņiem, kas tiks dāvinātas Ziemassvētku akcijās pagastu un pilsētas iedzīvotājiem, lai darītu svētku laiku gaišāku. Ikvienu no akcijām košāku un vizuāli pievilcīgu dara kvalitatīvi iestudētie liriskie teātra uzvedumi, kas iepriecina un ir papildus labestības mirklis svētku un ikdienas laikā projekta dalībniekiem.

Projekta ceļš “Baltajā mājā” turpinās! Lai domās un darbos balts decembris!

 

 

Informāciju sagatavoja

Inguna Badune, projekta vadītāja