Biedrība „Baltā māja”
2015. gada 29. maijs

Izzinošas, sirsnīgas un sportiskas aktivitātes maijā

 Turpinās biedrības projekta „Atbalsts biedrības „Baltā māja” darbībai līdzdalības demokrātijas stiprināšanai Latgales reģionā” (projekta līguma numurs: 2012.EEZ/DAP/MAC/152) ieviešana. Projekts tika uzsākts 2013. gadā un turpināsies līdz 2015. gada nogalei. Projekta realizācija sniedz regulāru atbalstu biedrības aktivitāšu nodrošināšanai un tās darbinieku zināšanu stiprināšanai. Projekts ir atbalstīts Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2009.-2014. gada perioda programmas „NVO fonds” apakšprogrammā „Nevalstisko organizāciju darbības atbalsta programma”.

Maijs aizritējis nemanot, bet tajā pat laikā bijis daudz saistošu un vērtīgu pasākumu. Visspilgtākās no tām ir bijušas kluba „Rudens rozes” tikšanās un gaišās sarunas par tēmu „Māte” jo, kā zināms, maijs ir mātes godināšanas mēnesis, un kluba „Gundegas” tikšanās un veselīgas sarunas par zaļu un aktīvu dzīvesveidu un vērtīgu uzturu. Kā arī sportiskās aktivitātes – vasarīgas un inovatīvas vingrošanas nodarbības kopā ar Viktoriju Mihailovu.

Ik trešdienu, šomēnes – 6., 13., 20. un 27. maijā aktīvās vingrotājās – pusdienlaikā senioru vecuma aktīvisti, bet vakarā – visi vingrot gribētāji pulcējās ar vienu domu, lai uzturētu savu ķermeni labā formā, garu možu un modru. Un kopā ar netradicionālas medicīnas speciālisti Viktoriju Mihailovu tas izdodas brīnišķīgi! Kā atzīst daudzi aptaujātie, regulāra vingrošanas nodarbību apmeklēšana viņiem ir radījusi gandarījuma sajūtu par paveikto sevis labā, trenējot gan gribasspēku, gan muskuļu spēku. Un tas arī veido kopīgo veselības ainu, nekas nav atsevišķi skatāms, viens papildina otru. Līdztekus klasiskajai vingrošanai un meditācijai šobrīd vingrotāji apgūst un ir pateicīgi pielietot inovatīvus palīglīdzekļus – īpašas gumijas lentes, kas vingrošanas procesā sniedz papildus slodzi muskuļiem, turklāt, tiek saīsināts vingrošanas laiks. Vingrošana uzlabo organisma aizsargspējas pret slimībām, tā spēj atjaunot un dziedināt ieilgušas muskuļu un organisma problēmas. Vingrošana turpinās – arī vasarā!

20. maijā kluba „Gundegas” dalībnieces biedrībā „Baltā māja” tikās, lai aktualizētu zaļo dzīvesveidu – zaļu, termiski neapstrādātu produktu lietošanu uzturā, padalītos ar zaļo pavasara-vasaras kokteiļu, ēdienu, veselības recepšu krājumiem, idejām, padomiem un pieredzi. Kā ikreiz, arī šoreiz dalībnieces atzīst, ka kopīgas sarunas par veselību, dalīšanās vērtīgajā pieredzē, jaunu atziņu, ierosmju gūšana un kopā būšanas prieks jau pats par sevi dzīvesprieka un veselības stūrakmens. Līksmās un iedvesmojošās „Gundegas” ir nerimtīgas izziņā un zinātkāras un radošas savās izpausmēs. „Gundegas” zied un vasarā vēl jo košāk!

Kluba „Rudens rozes” sarunu un tikšanās zeltītā tēma 27. maijā bija par māti. Maija mēnesis aizrit ziedošās sajūtās un pateicībā mūsu dzīvības devējai, mīlestības un gādības dāvātājai – mātei. Tā arī „Rudens rozes” sirsnīgā gaisotnē un gaišās sarunās atklāja savu redzējumu, ko nozīmē būt mātei, kādās krāsās viņas atminas bērnību, centās izteikt vārdos skaisto un mirdzošo svētību, ko viņu sirdīs ielikusi māte. Tāpat arī dalībnieki analizēja un vērtēja mātes lomu, vērtības mūsdienu dinamikā. Šī tikšanās bija īpaši emocionāla un nozīmīga, jo skarot mātes tēmu cilvēks apzināti vai neapzināti pieskaras savai dvēselei. Kā atzina dalībnieki, šādas sarunas ir nenovērtējami svarīgas, jo ikdienā bieži tam vissvarīgākajam pietrūkst laika. Dalībnieki ir gandarīti par šo iespēju!

Biedrības „Baltā māja” rokdarbnieki un „Ceļotāju klubs” tuvojoties vasarai ir kļuvuši nedaudz laiskāki. Bet droši vien ceļotāju kluba dalībnieki šobrīd aktīvi ceļo, lai pēcāk dalītos redzētajā, piedzīvotajā. Un arī rokdarbnieces gatavojas jaunajai sezonai, apgūstot jaunas, mūsdienīgas un kreatīvas rokdarbu un mākslas radīšanas tehnoloģijas – vēl vasarīgākās un drosmīgākās krāsās un izpausmēs.

Vasarīgs noskaņojums un rosība biedrībā „Baltā māja” turpinās. Informatīvi, tematiski pasākumi un dažādas nodarbības ir plānoti arī jūnijā. Lai ražena, iedvesmota un saulainām, vērtīgām aktivitātēm bagāta vasara ikvienam! Bagātināt sevi un domubiedrus arī vasarā ielūdz biedrība „Baltā māja”!

 

 

Papildus informācija:
Tel. 65381707
E-pasts: baltamaja@baltamaja.lv

 

Programmu finansē EEZ finanšu instruments un Latvijas valsts

Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija
www.sif.lv  www.eeagrants.lv  www.eeagrants.org

 Šī informācija mājaslapai ir izdota ar Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Latvijas valsts finansiālu atbalstu. Par informācijas mājaslapā saturu atbild biedrība „Baltā māja”.