Biedrība „Baltā māja”

2015. gada 25. maijs

 

Biedrībā „Baltā māja” skatāma  izstāde „Alfabēts pieaugušajiem”

 

Biedrība „Baltā māja” aicina aplūkot Lolitas Stupānes radīto izstādi, ko ar mākslinieka burvju otu papildinājušas mākslinieces Vanda Sondore un Madara Mediņa‑Prikule. No 25. maija skatāmā izstāde veltīta pieaugušiem un ir kā ierastā alfabēta neierasta spoguļābece. Oriģināldarbs ataino burtu un skaņu tēlaino dziļūdens būtību, kas izstādē izjusti ir atklāta alfabēta burtu valodas impulsos, liriskos un filozofiski pārsteidzošos rakstītās literatūras acumirkļos.

Eņģelis. Kad ķermeni tev pārņem prieka trīsas,

kas notiek tad, kad laimes mazliet bīstas,

tad nebaidies, bet ķeries laimei klāt,

jo laimi nevar ar ko citu aizstāt.

Un tas, kas veiksmes vēlējumus tev sūtīs,

atradīsies dziļi, dziļi tavās krūtīs.

                                       /L. Stupāne/

       Autores piedāvā iegādāties pašu zīmēto un rakstīto alfabēta grāmatu mazajiem, kas bērnu acīm būs koša, mīļa un uz izziņu rosinoša, tajā pat laikā, kas ir vecākiem priecinoši – to ir iespējams arī mazgāt, tas nozīmē, ka šokolāde, kas, ja gadījumā nonāks uz grāmatas lapām, var tikt viegli notīrīta!

Alfabēta izstādes noformējumā izmantota simboliskā vīnogulāju tematika. Ar pārliecību var teikt, ka alfabēts kā visa sākums šādā izpratnē un atklāsmē ir dzīva svētvīna malks ikvienai dvēselei, kuras stīdziņas ilgojas pēc patiesības, iekšējas domas mirdzuma un tiekšanās pie lielā koka, no kura visas dvēseles sākas.

Visi laipni aicināti!